Въртят се спомените пъстрокрили,
от мил по-мил долитат те.
И разминават се в мислите ми
въртележки, роклички, боички –
първи детски случки – най-свидните
в душата ми звездици.
С трепет прашния албум разгръщам,
а оттам наивно ме поглежда слънчево дете.
С всяка снимка погледът се навлажнява,
годините са отлетели, не съм хлапето с
филия в ръце. Едното чувство носталгично
обзема ме в плен, спомняйки любимите си
баби как грижат се за мен.
И колко чистота и нежност излъчват
онези стари времена - усмивки, приказки
и сладоледи, нощ под сини небеса – живот,
изпълнен с безметежност – безгрижна красота.
Потънала в най-сладките лета и зими от стария
албум, отгърнах плахо, за да видя свиден спомен,
позабравен мъничко или съвсем.
"Коя е възрастната дама?" – та това
бях аз на тридесет и две.
О, мило мое детство – храм в туптящото
сърце – теб ще любя вечно,ти извор си на
непорочност – цвят разцъфнал в пролетния ден.
Закриляй ме с искрена усмивка, аз знам,
че още съм дете.
© Екатерина Василева Todos los derechos reservados