29 mar 2016, 21:35

Свят от мечти 

  Poesía » De amor
322 0 4

 

 

По тревата пристъпвам – тиха и боса,
като ангел съм, само любов и душа,
лъч погали и стопли ръката ми росна,
със усмивка посрещам и днес утринта!

 

Не ме питай защо съм ефирна коприна
и защо тананикам, танцувам сама,
кротка само за миг, после – буйна лавина,
изпари се с росата моят страх и срама.

 

По тревата все тичам – нимфа немирна,
във косата ми роза за тебе цъфти,
леко с пръсти докосвам вълшебната лира,
а от струните нежни любовта ми звънти,

 

Тя е дар, много скъп от сърце за сърцето,
тя е с дъх на цветя и на морски звезди,
тя ме буди от сън и ме връща в ръцете,
във които държиш моя свят от мечти!
 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??