Ще скитам безпризорен и недраг!
Ще отпивам вяра от светия граал!
Ще се лутам в пътища незнайни!
Ще достигам смаян, всичките ти тайни!
Зная с колко бягащи мечти-пътя ще ме раздели.
Зная как се тича в тези друми-трънени пътеки.
Зная че мъката ще ми е спътник.
Зная го това препускане-тичане към кръста.
Търся те навсякъде по твоята земя.
Търся в гъстата гора-скрила в камъни е храсталак.
Търся в небето, търся близо до звездите.
Търся сянка на една душа-там са скрити две сърца!
© Найден Тихомиров Todos los derechos reservados