9.01.2024 г., 11:10 ч.

Сянка 

  Поезия » Любовна
119 0 0

Ще  скитам безпризорен и недраг!

Ще  отпивам вяра от светия граал!

Ще  се лутам в пътища незнайни!

Ще  достигам смаян, всичките ти тайни!

 

Зная с колко бягащи мечти-пътя ще ме раздели.

Зная как се тича в тези друми-трънени пътеки.

Зная че мъката ще ми е спътник.

Зная го това препускане-тичане към кръста.

 

Търся те навсякъде по твоята земя.

Търся в гъстата гора-скрила в камъни е храсталак.

Търся в небето, търся близо до звездите.

Търся сянка на една душа-там са скрити две сърца!

© Найден Тихомиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??