СЪБОТНА ПРОГНОЗА
Р.Чакърова
Слънцето опитва да пробие
мекотата на перде от облаци.
Вятърът из клоните се крие
и си търси съботна любовница.
Няколко изхвърлени огризки
завоюват тъжна територия,
птиците летят опасно ниско...
Пак ще завали - безспорно е.
Както е безспорно и това, че
още ден ще мине безлюбовно.
И преобладаващите знаци
ще се чувстват винаги виновни.
Само тишината е невинна.
Затова въздъхва с нежен стон
след пореден празен влак, преминал
през напрашен, пуст и сив перон.
Грейва синкава необходимост
за недообмислена поема.
Смисълът съвсем не ù отива
и накъсва строфите солени.
А кафето някак си приятно
и поискано сега горчи.
Сигурно и строго-непонятно
ми напомня твоите очи...
Лондон 2016'
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados