15 feb 2024, 12:29

Събудих се утре 

  Poesía
129 2 4

Събудих се утре.

Светът беше друг.

Събудих се утре.

Бях тихият звук.

Бях капка роса

искряща в зора

и бледа звезда

в простор синева.

 

Събудих се утре.

Там нямаше днес.

Самотните улици

с гладния пес.

Тълпите от блудници.

Блясък сред кал.

Витрини на лудници.

в стъкло и метал.

 

Събудих се утре

с живота от вчера.

Забравено бъдеще.

Странна химера.

Слепецът ме води

във вярна посока.

Забързан той ходи,

очаквайки скока.

 

Събудих се утре.

Заспал съм в безкрая.

© Гедеон Todos los derechos reservados

Утре станах рано
и хвърлих чантата през рамо.
Очакван ден велик
с приятелите ни страхотен миг.
И днес ни чакат учебници ...
  238 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??