Попей ми за предстоящото
в днешното пролетно утро!
За красивото – още неизживяното!
Но… спести думите! Пей само с очи!
Погледни навън! Луднало зелено!
От синята вис се спуска бъдното!
Може ли до стряхата на дома ни
да придърпаш небе тюркоазено?
И … преди чашата с горещо кафе
да ми поднесеш с очи светлото?
Хайде, опитай! Без думи и ноти
изтананикай „Четвърти юни “ с очи!
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados