Съдба
От съдбата си не ще избягаш човече,
тя няма да те гони, тя си е лично твоя.
Ще те чака да се завърнеш от пътя своя,
с радост или тъга, разбра ли го вече.
Старите хора отдавна това разказват,
че драснато ли ти е, това е съдбата.
Със своя живот те ни го доказват,
ще разберем и повярваме в истината.
Затова отиди в дома, в храма на Бога,
помоли му се искрено от сърце и от душа.
Той ще бди над теб, ще премахне твоята тревога,
а ти спазвай законите му, върши дори дела.
Дано съдбата ни здраве и радост донесе,
страданието и мъката ги вече преживяхме.
Да се смили над теб и твоето мило дете,
щастие и усмивки, лошото го надживяхме.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados