16.05.2021 г., 11:29 ч.

Съдба 

  Поезия » Философска
293 0 0

                                                   Съдба

 

 

 

От съдбата си не ще избягаш човече,

тя няма да те гони, тя си е лично твоя.

Ще те чака да се завърнеш от пътя своя,

с радост или тъга, разбра ли го вече.

 

Старите хора отдавна това разказват,

че драснато ли ти е, това е съдбата.

Със своя живот те ни го доказват,

ще разберем и повярваме в истината.

 

Затова отиди в дома, в храма на Бога,

помоли му се искрено от сърце и от душа.

Той ще бди над теб, ще премахне твоята тревога,

а ти спазвай законите му, върши дори дела.

 

Дано съдбата ни здраве и радост донесе,

страданието и мъката ги вече преживяхме.

Да се смили над теб и твоето мило дете,

щастие и усмивки, лошото го надживяхме.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??