25 ago 2018, 22:03

Съдбата не обича намръщените хора 

  Poesía » Filosófica
404 2 2

Остави болката ми на мира!

Моля те, не се рови във нея!

Ще изтлее и сама тя ще си иде.

Нима не помниш? Я припомни си!

 

Предизвестие е всяка наша болка.

Слънцето наше от тъмата се ражда.

Най-скъпият наш дар е зората нова.

В най-лютия студ бди пролет злачна.

 

Не съди, прощавай и вярвай! – това е

моето наследство от милата ми баба.  

Топи айсберги на Аляска светлината.  

Влива се в море, в океан винаги водата.

 

Ти само здраво дръж  на кораба руля   

и натам, натам - в онзи свят ме води!

Там нали няма фонтани, къщи, улици?

Няма нито кал, нито прах, а само лъчи?

 

Остави! Остави болката ми на мира!

Нали знаем, и ти, и аз, че болка свята  

за благодарност е повод  към съдбата.

Усмихни се! Усмихни ме! Не обича Тя -

Съдбата - намръщените, сърдити хора.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Изключителна образност в коментара, Маргарита! Благодаря ти!
  • Привет, Сами! Добро послание! Като скала! Силна! Приютяваща бури и щормове, а под нея - прекрасна, спокойна лагуна....
Propuestas
: ??:??