Падна сълза солена
по този лист безчувствен
и таз в душа родена
живот му вдъхна ,звучен.
Примесена с мастило
се разнесе бавно тя-
по сухото мъртвило.
И песента ми изпя.
С една мелодя тъжна
и с едничък глас хриплив.
Певицата бездушна
пя за мен ,човека жив.
© Петър Хамбарлийски Todos los derechos reservados