Във всяка морска капка да открия
сълза от теб: след туй да я изпия
и с обич да ти върна радостта...
Горчилката морето да измие –
вълна подир вълна – с една магия –
копнежите на моята душа!
То устремно към тебе все ме тласка:
да търся пристан – тихата ти ласка –
и в твоята прегръдка да заспя...
Щом в чайка се превърне всеки спомен,
не ще съм вече никога бездомен:
ще те открия – да се приютя!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados