Сълзите са думи силни, които
сърцето не може да изрече!
Сълзите са изворна жива вода,
извират от душа – човешката душа!
С тях душата ми сякаш говори,
за тъгата, тежкия живот, радостта.
Не ги изтривам, те падат на земята,
попива ги земята нежно, майката земя!
А тези за който са предназначени,
не знаят и не ще узнаят, може би!
По мъжки реагирам, крия своите сълзи,
те са си мой и са си от мен нали.
Не смейте се, ако случайно видите мъжка сълза,
тя чиста и истинска сълза, сълза от душа.
Прегърнете го, успокойте го, ще вдигне глава,
и ще ви каже не е сълза, а че е капка от дъжда!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados