5 nov 2009, 14:25

Сън 

  Poesía » De amor
622 0 6

Защо пристигаш пак в съня ми?

Не тръгна ли отдавна,

завинаги оттам?

 

В градина, пълна с бурени и тръни,

в горещо лято

се беше свила любовта ми

жадна,

но тя е вече мъртва - това със сигурност го знам.

 

Защо примамваш ме в измислен свят

в очи със цвят на нощен океан?

За мене ти си вече непознат,

а в съня обсебваш

и потъвам там.

 

Едно несбъднато минало

се промъква нагло, докато спя.

Всичкото това дори не е било

и моля те, излез от мен сега!

 

Недай се връща никога!

Не искам да се давя в океан.

Сега подреждам редно дните си,

нередното е забранено - знам.

 

Научих се навремето от тебе

как изтръгва се любов от душа и плът,

как се изхвърля всичко непотребно,

тъй както вади се със корен зъб!

 

Сега, когато всичко е спокойно,

когато всичко е наред,

просто си върви достойно,

тъй както някога си тръгнах аз от теб.

© Лора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "съня обсебваш"
    "несбъднато минало"
    "и потъвам там"

    Не потъвай в съня ,а го преплувай!!!
    Харесах и този стих!!!Поздрави!!!
  • е, не точно това имах предвид, Валя, но коментара ти ме усмихна наистина ))
  • Достойнството рядко се проявява при такива ситуации...
  • Да, така трябва. И да - страхливците са в миналото.
    Поздрав на вас и усмивки!
  • Така и трябва.
  • Имаш сила и смелост да продължиш напред !Остави страхливците в миналото.Невероятна си /6/!
Propuestas
: ??:??