СЪНОВИДЕНИЕ
Този ден започна добре.
Слънцето още не беше изгряло.
Цигара и чаша горчиво кафе,
а беше още толкова рано...
Този ден започна добре.
След кафето - среща с приятел.
На съседната маса, майка с дете.
С лице, като от древен ваятел.
Прекрасен по обяд беше денят.
Огряваше слънцето лицата на хората.
А те усмихнати, щастливи вървят,
не усещат от труда си умората.
Вероятно, денят щеше да бъде такъв.
Но се събудих и всичко изчезна.
Защо ли прекъсна прекрасния сън?
Как ми се иска отново да легна...
© Ник Желев Todos los derechos reservados