9 oct 2008, 3:27  

Сънувам те, море 

  Poesía
977 0 16

Сънувам те, море...
И не във сънищата златни
сънувам бъдещия ден -
стохилядно,
за кой ли път, отново
живея днешния си земен ден.

Сънувам те, море.
И как ми се явяваш са̀мо -
не с приказни вълни и брегове,
а с пясъчни следи,

примамливи до бяло

и хоризонта пламнал.

 

Сънувам те, море.
И като скала вековна,
застинала край свиден бряг,
вълните ти посрещам,
прегръщам ги греховно
и ставам пяна, ставам прах...

Сънувам те, море...
И в сънищата съм спокойна само.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??