9 ago 2020, 19:23

Сънят ми 

  Poesía » Civil
422 0 0

Сънят ми
 

Когато сънят ми леко спи
съблякал всяка мръсна дреха,
и легнал само сред звезди, 
а съвестта ми е постеля лека.

 

Изхвърлил всичко през балкона
от одумки и сенките на хора зли,
и спукал черните от фалш балони
и миналото в съня ми не тежи.

 

Тогава ангел слиза от небето
и в съня ми прави  чудеса-
превръща всяка драма в ехо. 
Премита с белите криле  нощта.

 

А вие спите ли или сънят ви броди
из нощната ви сенчеста страна, 
из населени гори с озъбени копои? 
Завистта вилнее ли и гони ви съня? 

 

Тогава останете в тишината
и бавно съблечете сенките в съня, 
тихо и спокойно говорете със душата
през прозореца пуснете светлина.

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??