4 abr 2021, 0:02

Сърце 

  Poesía » Otra
283 5 8

Намерих си сърце на пътя,

захвърлила го беше ти,

от несполуки толкоз пъти

във него вярата изгу̀би.

 

Не веднъж излъгана остана

и не веднъж във нощите сама.

Затуй ли днес сърцето без пощада

изтръгна и запрати в пепелта?

 

Така без милост нямаш право,

да го потъпкваш, не, недей!

В гръдта си заключи го здраво.

Във него вярвай и живей!

 

И, колкото и мъка да почувстваш,

щастието, знай, ще е по сто!

Сърцето си на пътя не изхвърляй,

защото то от Бога е едно!

© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??