15 oct 2013, 1:50

Сърцето на дете 

  Poesía » Otra
640 0 3

Едно сърце се беше свило 

в дланите на дете.

Едно дете, сърце завило,

от света го пази с ръцете две. 

 

Една нощ студена, но прекрасна

светкавица раздра тъмното небе.

В едно небе звезда угасна,

стопи се в усмивката на онова дете.

 

Една усмивка пазеше сърцето,

топлеше премръзнали ръце.

Една светкавица огря детето,

сълза капна върху малкото сърце.

 

Едно единствено, стоеше в мрака

малкото дете, със сърцето в ръце.

Една звезда, видяла го - заплака

и пръсна се от мъка в черното небе. 

© Кати Петкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви за хубавите думи!
  • Много хубаво стихотворение! С М! Поздрав!
  • Детето винаги ще живее във всеки от нас, без значение на колко сме години. Запази детето в себе си и се връщай при него, когато ти е студено и самотно! Харесах!
Propuestas
: ??:??