Ще си тръгнеш някога от мен,
без думи, без напразни обещания.
Денят ще бъде просто ден...
а мъката ще скрия зад мълчание.
В безбройни нощи твоят лик
не ще ми дава да заспивам.
Ще се сгушвам тайно в спомен тих
шепнейки напевно твойто име.
Ще потече безвремие-река
тъгата от очите да изтрие.
Потънали в задачи-рутина
един за друг не ще си мислим ние.
Ще обвиним отново любовта,
че коварна и измамно-зла е.
Наивно ще отричаме страстта.
За трепета в сърцата ще забравим...
Ще отминават дни и луни, и лета...
и безкрайните надежди ще се пръснат.
Никога не ще се върне "онова"...
Само любовта ми ще остане същата.
© Румяна Славова Todos los derechos reservados