Състояние
(Частен случай)
Все нещо не ми достига.
Уж имам мечти, приятели...
Болката - само тя ме разбира.
Любов... Попилях я на вятъра.
Нямам въздух. Вакуум ме задавя.
Мех съм. Само вдишвам, издишвам.
Моля се... Поредната свещ паля.
Къде е момичето, предишното?
Днес бръчките видими от усмивки са.
Помътняват очите - от взиране
по неосветени пътища. Свиква се.
Вървях по синусоида, без спиране.
Получих слънце - дефицитна анемия.
Фотоните ми с рецидив са - черни дупки.
Но на светло излизам. Време е.
Лекувам се с любов. (Без преструвки!)
Спирам този излишък от алтруизъм.
Втора употреба в живота е това понятие.
Навличам дреха нова - от егоизъм.
Душата смирено ще чака разпятие...
..........
Но не знам дали ще се науча.
(Това е само частен случай!)
С колко тона или колко грама усилие,
се ходи по осветена права линия?...
© Теди Савчева Todos los derechos reservados