12.10.2007 г., 10:49 ч.

Състояние (Частен случай) 

  Поезия
682 0 9

Състояние

(Частен случай)

Все нещо не ми достига.

Уж имам мечти, приятели...

Болката - само тя ме разбира.

Любов... Попилях я на вятъра.

Нямам въздух. Вакуум ме задавя.

Мех съм. Само вдишвам, издишвам.

Моля се... Поредната свещ паля.

Къде е момичето, предишното?

Днес бръчките видими от усмивки са.

Помътняват очите - от взиране

по неосветени пътища. Свиква се.

Вървях по синусоида, без спиране.

Получих слънце - дефицитна анемия.

Фотоните ми с рецидив са - черни дупки.

Но на светло излизам. Време е.

Лекувам се с любов. (Без преструвки!)

Спирам този излишък от алтруизъм.

Втора употреба в живота е това понятие.

Навличам дреха нова - от егоизъм.

Душата смирено ще чака разпятие...

..........

Но не знам дали ще се науча.

(Това  е само частен случай!)

С колко тона или колко грама усилие,

се ходи по осветена права линия?...

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??