15 sept 2023, 7:33

Съвремие 

  Poesía » Filosófica
197 1 0

Търгаши,

Търгаши.

Добре познатите наши

апаши.

 

Всеки си има малка мечта,

не щеш ли обаче, е тя за пара!

"Всичко е бизнес!" –  познато, нали?!

Повтарят го всички от ранни зори!

 

"Парата! Парата!

Щастлива прави жената,

парата, парата

храни децата!" 

 

"Парата! Парата!

Прави борбата! 

Прави парата

даже играта!" 

 

"А душата, човече, душата?!

Без нея защо е парата?!" –

Не чува!

На парата слугува!

 

"Парата! Парата! –

повтаря като мантра

и влиза във храмa, 

който днеска е банка!

 

От книгата ми "Благоговение"

© Добромир Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??