Търгаши,
Търгаши.
Добре познатите наши
апаши.
Всеки си има малка мечта,
не щеш ли обаче, е тя за пара!
"Всичко е бизнес!" – познато, нали?!
Повтарят го всички от ранни зори!
"Парата! Парата!
Щастлива прави жената,
парата, парата
храни децата!"
"Парата! Парата!
Прави борбата!
Прави парата
даже играта!"
"А душата, човече, душата?!
Без нея защо е парата?!" –
Не чува!
На парата слугува!
"Парата! Парата! –
повтаря като мантра
и влиза във храмa,
който днеска е банка!
От книгата ми "Благоговение"
© Добромир Иванов All rights reserved.