18 jun 2023, 23:16

Съвсем естествено 

  Poesía » Verso libre, Otra
276 1 0

гори слънце по пладне,

ясно е сутрин, вечер

съвсем, съвсем естествено 

сухо пропуква земята,

устните, 

сърцето 

е бездна, 

в която стремглаво 

политат прах, пепел,

вятър

притварят щори клепачи

един поглед, очи 

без вяра, 

с вяра

отцежда се бавно

последната капка влага,

пресъхва сълза

сълза

за друг поглед,

последно прогледнал

изчезнал

сред прах, пепел, 

вятър

тъма е сутрин, вечер, 

по пладне

дори да е ясно,

съвсем, съвсем естествено

слънцето е угаснало 

 

© Надежда Тошкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??