27 ago 2011, 16:39

Съзерцание 

  Poesía » Filosófica
571 0 0

Когато погледна към небето безкрайно,
осеяно с милиони сияйни звезди,
душата ми в благоговение се унася омайно
и смирено Ти, Боже, благодари.

Обхваната така сред висини необятни,
тя с трепет съзнава Твоята мощ
и в лъчите се къпе благоприятни
от славата Ти, Господи, в тихата нощ.

И отново се чувства от Тебе приета,
забравяйки грях и злокобна вина,
защото е върната Любовта ù отнета,
създаваща истинската нейна цена.

Окрилена от воля за полет в простора,
душата ми усърдно е устремена към Теб,
знаейки, че Ти ще я спасиш от позора,
който винаги дебне я в мрака свиреп.

© Виктор Костадинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??