Тайна
Ти ми каза: “Аз си тръгвам!”
Аз нищичко не отговорих.
Ти повтори: “Заминавам!”,
а аз сърцето си затворих.
Ти ми писа: ”Вече си ми чужда!”
Навярно и преди било е така.
Ти ми рече: “Дори не си ми нужна!”
Аз не казах нищо, просто все след теб вървях, не спорих.
Ти обърна се и каза:
“Бягай! Върви си!”
Аз скръбта си не показах,
думите ти груби в сърцето ми останаха забити.
Но пътят сякаш ни се разминава.
Защо продължавам да вървя след теб?
Не питай, отговорът е тайна –
тя остава скрита в мен...
© Мария Костадинова Todos los derechos reservados