Нищо не идва даром днес -
трябва да страдаш за него,
да се бориш с пот и чест,
богатият гледа своето его,
гледа максимално да смуче,
в негова полза са законите,
дреме му, че живееш кат куче,
за твоя сметка трупа милионите,
дава ти минималната заплата
и нея нагло да намали иска,
иска да живее в лукс, богато,
максималното от теб изстиска,
но и толкова не му стига дори,
просто алчен е за пустите пари.
Затова бедният е слаб, обезправен,
третират него почти като скот,
за да яде - оставя се да е ограбен,
тъй тежко минава неговият живот.
Несправедливо светът е устроен,
робът тази тегоба издържа едва,
затова аз съм отчаян, безпокоен,
няма пощада за него, това е съдба!
© Георги Todos los derechos reservados