О, аз разбирам, няма справедливост!...
Насилието вечно е на власт!...
И злото вечно ще остане живо…
И винаги ще чака своя час...
Макар нещата му да са различни,
Но същността на злото е една…
И битките със него са епични…
И няма незасегната страна!...
О, има зло и в моята Родина…
Но хората къде ли не са зли.
С мълчание не мога да отмина
И затова мен много ме боли...
Аз винаги от него се смущавам!...
И винаги от него ме е страх…
Аз винаги срещу му ще заставам…
Такъв съм бил… Такъв и останах!...
© Христо Славов Todos los derechos reservados