Талант - или го имаш, или нямаш,
но и да го използваш е талант.
Сърце - или го вземаш, или даваш,
но само дадено сърце е диамант.
Молба - или я чуваш или глух си,
затънал в своята си ушна кал.
Мечта - или я следваш, или слух си,
че бил си нявга тук и си живял
Игра - или печелиш или падаш,
печал в печалбата наоколо видял.
Жена - или обичаш, или страда,
че всичко освен обич си й дал.
Успех - или се трудиш или мрънкаш,
че с труд да спреш да мрънкаш си успял.
Живот - или живееш, не умираш,
или живееш, имитирайки умрял ...
Таня Дачева
© Таня Дачева Todos los derechos reservados