Нека заключим завинаги горчивите минали дни,
справедливост и доброта в съдбата ни да се роди,
мъртъв спомен да са всички черни омразни беди,
непобедима бяла правда в животна ни да блести.
Нека с честни, достойни дела бъдещето си градим,
коварните облаци зли под камък бял да приспим,
слънце ново да се усмихне в преродено небе огряло,
да запее в съдбата ни непобедимо щастливо начало.
Нека завинаги да изтрием катранената ледена зима,
бяло красиво сбъдване във всички дни наши да има,
да кажем твърдо НЕ на лъжата, алчността и подлостта,
за да е нетленна вълшебната сила на справедливостта.
Нека бял компас да ни води винаги по правилния път,
да бъдем себе си на всеки труден житейски кръстопът,
с бяла вяра бели нетленни мостове дръзко да градим,
всички черни клопки на живота с мъдрост да победим.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados