22.01.2022 г., 16:22 ч.

Там,където има воля,има и път 

  Поезия » Гражданска
246 1 0

 

 

Нека заключим завинаги горчивите минали дни,

справедливост и доброта в съдбата ни да се роди,

мъртъв спомен да са всички черни омразни беди,

непобедима бяла правда в животна ни да блести.

Нека с честни, достойни дела бъдещето си градим,

коварните облаци зли под камък бял да приспим,

слънце ново да се усмихне в преродено небе огряло,

да запее в съдбата ни непобедимо щастливо начало.

Нека завинаги да изтрием катранената ледена зима,

бяло красиво сбъдване във всички дни наши да има,

да кажем твърдо НЕ на лъжата, алчността и подлостта,

за да е нетленна вълшебната сила на справедливостта.

Нека бял компас да ни води винаги по правилния път,

да бъдем себе си на всеки труден житейски кръстопът,

с бяла вяра бели нетленни мостове дръзко да градим,

всички черни клопки на живота с мъдрост да победим.

 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??