В една печална нощ,
в един печален град,
продаден на разкош
изсмукан от разврат.
В една невзрачна махала
където улиците се чернеят,
боклуци, мръсна тъмнина
и птиците дори не пеят.
В една изгнила стара къща
на кръстопът с окаляни павета
дори и дявол се не връща
при тия долни псета.
В една дълбока черна яма
покрита с влажна плесен
укритата измама
подсвирква тъжна песен.
Когато стане късно,
започват сенки да играят,
неистинско и мръсно
на гнила плът ухаят.
Тела без топлина
се лутат в тъмнината,
прокоби на злина,
отдавна гниещи в земята.
И там до много едър бор
седи на гнила пейка
във ъгъла на мрачен двор
коварна чародейка.
© Клажер от Килиджевци Todos los derechos reservados