Oct 24, 2020, 8:10 AM

Там някъде в нощта… 

  Poetry » Free verse
336 0 1

В една печална нощ,

в един печален град,

продаден на разкош

изсмукан от разврат.

 

В една невзрачна махала

където улиците се чернеят,

боклуци, мръсна тъмнина

и птиците дори не пеят.

 

В една изгнила стара къща

на кръстопът с окаляни павета

дори и дявол се не връща

при тия долни псета.

 

В една дълбока черна яма

покрита с влажна плесен

укритата измама

 подсвирква тъжна песен.

 

Когато стане късно,

започват сенки да играят,

неистинско и мръсно

на гнила плът ухаят.

 

Тела без топлина

се лутат в тъмнината,

прокоби на злина,

отдавна гниещи в земята.

 

И там до много едър бор

седи на гнила пейка

във ъгъла на мрачен двор

 коварна чародейка.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Кефи ме този подход. С хумора, злобицата и коварството в думите С това, че всички чакат наготово, а тук има уловка...Въобще, кефи ме.
Random works
: ??:??