Там, високо над полята
води текат, надолу бързат.
Устремени са към низината,
не ще пред нищо те се спрат.
Там, високо над полята,
сред гори вековни, гъсти,
цъфти животът и цветята,
песен пеят птички пъстри.
Там, високо над полята,
върхове огромни и велики
се издигат чак до небесата,
да пазят тайните си скрити.
Там, високо над полята,
там се издига Планината.
© Тони Петков Todos los derechos reservados