8 nov 2007, 12:30

танц на въображението 

  Poesía » Filosófica
1260 0 20

На Прокруст във леглото се въртя -
на мислите скъсявам ходилата,
във малките формати на света
да удължа живота на мечтата си.

Затворена врата - луна без цвят

в трофейната колеция на кармата

и чувство за пропусната следа

във каменния лабиринт на Минотавъра.            

Зад тъмната фасада на нощта

звездите се продават за петачета.

В погрешната представа за вина

циничното  небе е съучастник...

С туптящите отрязъци кървя

пред жадните за зрелища победи.

Унищожителен е вотът на водата,                     
когато езерата раждат лебеди...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??