21 abr 2010, 12:18

Танц сред звездите 

  Poesía » De amor
691 0 7

Танц сред звездите

 

Не зная кой си, нито как се казваш,

нямаш име, нямаш и лице…

Но - странно! - аромата ти усещам

и допира на двете ти ръце!

 

Понякога в съня ми се явяваш,

присядаш кротко в синкавия мрак,

усмихваш се и нежно ме прегръщаш,

във вихрен танц понасяме се пак.

 

Танцувам валс с тебе сред звездите,

а дансингът нарича се… Луна!

Усещам се достигнала мечтите

и повече не искам от това.

 

Потънала в негà, не забелязвам

как скриват се звезда подир звезда…

Накрая как и дансингът угасва

и как прогонва утрото нощта.

 

Танцът свършва, свършва и сънят ми,

а ти се пръсваш в дневна светлина…

Невярващо поглеждам скъсаните си пантофки…           

Дано се върнеш пак, като заспя!

© АнеблА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??