"Танцуващата с думите" е жрица
и тайнството на словото владее,
изпод ръцете й излитат птици,
които после дълго в нас живеят.
Понякога трасира ни пътеки
към светове далечни, непознати
и връща ни от другите планети
със няколко живота по-богати...
"Танцуващата с думите" е песен,
която във гърдите ни се ражда,
и литва на възбог Духът, понесен
от тази вечна, неизменна жажда...
Понякога ни хвърля надълбоко
и в крехката ни същност ни потапя,
„отвътре” ни показва тя живота
и на Духа разкрива красотата...
"Танцуващата с думите" е птица,
обречена в самото й начало...
Крилата й я водят към зенита,
макар със риск да падне изгоряла!...
© Роберт Todos los derechos reservados