12 мар. 2018 г., 13:24  

Танцуващата с думите 

  Поэзия » Философская
925 10 13

"Танцуващата с думите" е жрица

и тайнството на словото владее,

изпод ръцете й излитат птици,

които после дълго в нас живеят.

 

Понякога трасира ни пътеки

към светове далечни, непознати

и връща ни от другите  планети

със няколко живота по-богати...

 

"Танцуващата с думите" е песен,

която във гърдите ни се ражда,

и литва на възбог Духът, понесен

от тази вечна, неизменна жажда...

 

Понякога ни хвърля надълбоко

и в крехката ни същност ни потапя,

„отвътре” ни показва тя живота

и на Духа разкрива красотата...

 

"Танцуващата с думите" е птица,

обречена в самото й  начало...

Крилата й  я водят към зенита,

макар със риск да падне изгоряла!...

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??