В танца те намирам…
Чета в душата ти…
В очите ти поглеждам
и виждам блясъка.
Подай ръка и да танцуваме,
да забравим за миг поне,
че не сме сами,
че други гледат в нашите очи.
Потъваме с теб в танца,
в друг свят като че ли,
изпълва ни трепета
от споделеното щастие.
Но спира музиката
и завръщаме се от съня,
пак учтивости разменяме.
Остава само един копнеж -
да се върне този стремеж,
да потънем пак в тишината
на света между сърцата,
когато с теб танцува и душата.
© Ренета Грънчарова Todos los derechos reservados