24 nov 2009, 10:55

Тангото, което танцувахме двама 

  Poesía » De amor
1006 0 19

                            Тангото, което танцувахме

 

Нощта беше сластна.

Ефир тъмносин

с Луната прекрасна

и дъх на жасмин.

Бях струна в ръцете ти,

пълни с нега.

Горяха огньове

от страст и тъга.

Треперех смутена

пред твоята власт.

Пленена напълно

 от мъжката сила.

Треперех, стопена

в екстаз.

Отдадена сладко,

греховна и мила...

Бедро до бедро,

дъх до дъх

в едно аржентинско танго.

С приплъзващи стъпки

край мене витаеш

и водиш.

Посока не зная.

Сега съм емоция,

само градация.

Душата е в рая,

умът -  в медитация.

Увита лоза съм.

Почти сатанинска

преливаща чувственост.

От звук и от стъпки -

съдбовност и нежност

в танго аржентинско.

 

                                                             Диана Загора

 

 

© Диана Кънева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??