Чаша счупена в стената!
Тъжен грък на масата пиян,
грохнал вдига си главата
и троши сякаш нея там.
Чаша счупена в стената!
Усмихнал се е всеки и танцува,
Пеят, свирят във тълпата,
Сам той стихнал пие, не пирува.
Чаша счупена в стената!
Защо ли радостта му е умряла?
Парчета толкоз по земята,
а пък мъката е още цяла.
Чаша счупена в стената!
Върху стъкла сиртаки играят,
а сякаш тъпчат му душата,
как тежко му е те не знаят.
Бутилка счупена в стената!
Тъжен той се хвана за главата:
-Ах, как искам и аз да стана,
вместо сам самичък да се муся
и на сиртаки с вас да се хвана.
Но ща аз весела напитка да вкуся,
омръзна ми туй пусто узо,
искам нещо хубаво да пия...
Ах, къде си, моя музо,
ах, къде си ти, Ракия!
:D
© Todos los derechos reservados