да бъда силен, каквото и да се случва,
смирен да бъда, на озлобения да отстъпвам
и човек да бъда, друг човек да не стъпквам.
Да обичам безрезервно - те ме възпитваха,
да горя, да не тлея, с огън другите да паля,
другия да не съдя, на всеки да прощавам
и за нищо във живота си да не съжалявам.
Да бъда с всеки честен - те ми преподаваха,
да бъда прям, защото лъжата не познаваха,
да вярвам силно, защото без вяра се умира
и мечтите ми надлъж и нашир да се простират.
Но да бъда предимно мъж, те ме учеха,
защото всички тези качества те излъчваха,
защото мъже бяха те и ме учеха...
дано видят някой ден, че сполучиха...
На всички велики мъже в моя живот, част от които не са вече сред нас :(
© Станчо Станчев Todos los derechos reservados