Т Е М И Д А
Завързаха очите ти Темида,
за да бъдеш безпристрастна,
но само ако чуеш, без да видиш,
ще ли да ти стане ясно,
къде Лъжата се е притаила,
от къде Тя черпи толкоз сила,
че без капка Съвест и без Чувството за Срам,
в превръзката ти стреля с поглед ням?
Колко хора без вина
отидоха си млади и зелени,
честни, искрени, но набедени?
Докъде ще стигнеме така?
Не зная, кой очите ти завърза,
но да ги развърже, хич не бърза.
Може би е точно и е правилно,
но нека твоят символ за безпристрастие
да не изкривява пътеките на Разума,
а да ни помага, с Истината да израстваме.
24.03.1989 г., п.Усогорск
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados