2.09.2023 г., 15:41 ч.

Темида 

  Поезия
162 0 0

 

                  Т Е М И Д А

 

Завързаха очите ти Темида,

за да бъдеш безпристрастна,

но само ако чуеш, без да видиш,

ще ли да ти стане ясно,

къде Лъжата се е притаила,

от къде Тя черпи толкоз сила,

че без капка Съвест и без Чувството за Срам,

в превръзката ти стреля с поглед ням?

Колко хора без вина

отидоха си млади и зелени,

честни, искрени, но набедени?

Докъде ще стигнеме така?

Не зная, кой очите ти завърза,

но да ги развърже, хич не бърза.

 

Може би е точно и е правилно,

но нека твоят символ за безпристрастие

да не изкривява пътеките на Разума,

а да ни помага, с Истината да израстваме.

 

24.03.1989 г., п.Усогорск

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??