3 oct 2016, 17:30

Ти идваш в моите очи 

  Poesía » De amor
421 1 3

                        По Евтим Евтимов

 

Забулена във слънчева забрадка,

със облачето бяло под ръка,

ти идваш светла със походка гладка,

за да прегазиш моята река.

 

Просветнаха ми дните, като листи.

Далеч са вече тъмните следи.

А мислите по тебе са ми чисти

и днес те чакам аз, като преди.

 

Росата по тревата е изгряла.

По капките й сребърни вървиш.

Самата ти си, като капка бяла

и в теб- в сърцето- бисерче държиш.

 

Мъжете ще те търсят по полята.

Щурците- в кладенчета от лъчи.

Светулките- в нощта на необята.

А ти се гушиш в моите очи.

 

П.П. Стихотворението е отличено с Трета награда на

         Третия национален поетичен конкурс "Горчиво вино"- Петрич, 2016

         / виж: https://www.facebook.com/people/никола-апостолов/100002657651897

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??