10 sept 2011, 12:19

Ти искаш 

  Poesía » De amor
586 0 5

Ти искаш мойте мисли... но не знаеш...
... без твоите очи - съм просяк сляп
и в огъня, в душата ми блуждаещ,
прозират сенки от безмислен свят.

 

Ти искаш нежността ми да усетиш
и както облак вятър, мамиш ме с очи,
а после литваш - птица във небето...
... от песните ти - още ме боли.

 

Ти искаш да откриеш същноста ми.
Не станах този, който бях мечтал,
умора сякаш - съблазни деня ми...
... но в твойте нощи с вятъра бих пял.

 

Молитвите ми искаш да превземеш
и да ме скриеш в сивата тълпа.
Не искаш и не можеш да приемеш,
че вече виждам другата страна.

 

Не ме прегъвай и не ме пречупвай!
Не гледай в мене сякаш през стъкло
и чувствата ми с вяра не откупвай...
... за чужда милост време е дошло.

 

Преди години искаше да бъда
скрит в сянката ти, скитащ се в дъжда.
Сега съм просто - нощна пеперуда,
към светлото летя... към любовта...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??