Ти, който се раждаш в мислите ми
и даваш живот на душата ми
и който сърцето ми желае и
мечтите ми целуват.
Ти, който кожата ми бленува
и очите ми галят,
който сънищата ми озарява
и който устните ми пълни с жажда
утоляваш.
Ти, който ми даваш смисъл
и намира боите на любовта,
който като приказка препрочитам
и по-вълшебен от блян,
който дишаш с целувки
и който въздуха галиш,
и без теб сят не би се сътворил.
Ти, който любовта пресъздаваш
с поглед и глътка въздух
и без теб какво бих била!
И душата ми каква песен би изпяла
пред съзвездието съдби
и бих ли ги обичала всичките
минали дни!
© Александра Ангелова Todos los derechos reservados