27 jun 2008, 17:33

Ти ли? 

  Poesía » De amor
726 0 8
 

Ти ли?

 

Ти ли снощи беше?

Като коте мъркаше

до мен и спеше...

И тази вечер дъх притаи...

И тази вечер на леглото ми заспи...

Ти ли пристигна в моя сън?

На сребърна каляска дойде,

която да съм виждала?! - Не съм.

Ти ли вместо с лунната сянка

с нейната пелерина ме зави?

Ти ли разчупи светлината

в моята дрямка и часовника за сутринта НЕ нави?

После в устата ми ти ли се разтопи?

С вкус на черна череша и шампанско...

Невкусвани миг допреди.

Вместо в чашата да наливаш,

по-добре ме събуди...

Че от този сън с теб за останалия

свят закъснявам... Нежно ми вреди...

Но за малко да ме приспиваш спри!

Не знам дори кой си... А, да, Любов, точно ТИ...

 

© Андреа Емилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??