Желана си от всички, но си ничия.
И песен си, и радост си, и клада!...
Пред теб светът покорно коленичи,
красива си, и пролетна, и млада!...
Понякога връхлиташ - буря снежна,
виелиците ти затрупват пътя...
Понякога, омайваща и нежна,
на пръсти във съня ни ти пристъпяш...
Понякога ни хвърляш надълбоко,
не даваш време дъх да си поемем...
А друг път ни изстрелваш нависоко -
посока след мечтите си да вземем...
Но винаги безпаметно увличаш,
измъчваш ни, но даваш ни и вяра,
ръцете ни изгарящо преплиташ
на тайнството свещено пред олтара!...
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА, ПРИЯТЕЛИ!.....
© Роберт Todos los derechos reservados